Gladpleisterwerk

Met pleisterwerk wordt bedoeld het vlak en strak maken van bestaande (betonnen) wanden en plafonds met behulp van een dunne laag gipsmortel. Een pleisterwerklaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 millimeter. Bijdikkere afwerklagen wordt gesproken van raapwerk.

Pleisterwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: Sierpleister (spachtelputz), beschilderen, sauzen, behang, etc. Hierbij is de mate van gladheid naar keuze; ook een spiegelgladde afwerking is goed mogelijk. Als ondergrond voor een gepleisterd plafond zijn gipsplaten noodzakelijk.

Gips werkt vochtregulerend: het kan vocht opnemen én dit opgenomen vocht weer afstaan. Pleisterwerk is daarvoor ook geschikt voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Net als raapwerk heeft pleisterwerk brandvertragende eigenschappen, zij het in mindere mate.

Fijnschuurwerk

Bij deze afwerking wordt de schuurspons gebruikt. Het product kan zowel in banen als in wildverband wordenaangebracht. Door het schuren ontstaat een prachtig wolkachtig schaduweffect in een natuurlijke witte kleur.

Zowel in direct als indirect licht is dit schuureffect goed zichtbaar. Bij daglicht ziet een schuurwerk er, door de veranderende lichtval in de seizoenen, telkens iets anders uit. Schuurwerk zal u dan ook niet snel vervelen.

Schuurwerk is voor zowel plafonds als op muren uitvoerbaar. Daarnaast hoeft u uw wanden en of plafonds na het schuurwerk niet meer te sausen!

Sierpleister

Sierpleister is een kunststof gebonden sierpleister die doorgaands gebruikt wordt ter versiering van wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm).

Sierpleister is aan te brengen in diktes van 1 to 4 millimeter. De marmerkorrels in sierpleister zijn verkrijgbaar in drie groottes: fijn, extra fijn en extra fijn plus. Standaard diktes die wij voor binnen het huis gebruiken zijn 1.0 mm, 1.2 mm en 1.5 mm.
Sierpleister kan worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste natuurlijke kleur. Onze kleurenwaaiers bestaan uit ruim 4.000 natuurlijke kleuren, vraag hier tijdens ons bezoek gerust naar. De meeste gebruikte kleuren zijn wit en extra wit (voor kleurechtheid op oudere wanden).

Doordat sierpleister uit hoogwaardig materiaal bestaat, kan het ook worden toegepast op buitenmuren. Zo kunnen bijvoorbeeld ook terraswanden en platen van buitengevelisolatie worden afgewerkt met sierpleister.
Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast!

 Facebook Warta Stukadoors en afbouw   linkedin Warta Stukadoors en afbouw

Fossemaheerd 33
9737 KA Groningen
info@warta.nl
tel: 050-5494908 / 06-55748608
Stukadoor WartaStukadoor WartaStukadoor WartaStukadoor WartaStukadoor Warta

Stucwerken

Warta Stukadoors en afbouw
Warta Stukadoors en afbouw
Warta stukadoors
Warta Stukadoors en afbouw