Hebt u reeds bestaand (historisch) stukadoorswerk met beschadigingen, dan is het vaak mogelijk om dit te restaureren. Het vervaardigen van ornamenten en togen is ook mogelijk bij restaureren.

Bij restauratie van uw stucwerk kunt u kiezen voor behoud van zoveel mogelijk oorspronkelijk materiaal, maar ook voor geheel nieuwe stukadoorswerk dat een exacte kopie van het origineel is.

Bij de eerste optie is kleurverschil praktisch onvermijdelijk; het precies afstemmen van de kleur van gerepareerd stukadoorswerk op die van oorspronkelijk stukadoorswerk is een haast onmogelijke opgave. Hierdoor is het sausen van historische stucdelen en stucwerk eigenlijk de enige keuze.

De oprie van het geheel kopiëren van oud lijstenwerk brengt (naast het voorkomen van kleurverschillen) als extra voordeel met zich mee dat een kopie beter bestand is tegen scheurvorming, o.a. door gebruikmaking van moderne flexibele mortels ter bevestiging.

Lijsten en Ornamenten

Wat vroeger veel gebeurde in grote ruimtes, plafonds en wanden decoreren met lijsten en ornamenten. Hoe groter de ruimte hoe meer versieringen.
Maar het kan ook eenvoudig, een plafondplint van een paar mm gelijk in het stucwerk meegetrokken, geeft al gelijk een mooi effect.

 Facebook Warta Stukadoors en afbouw   linkedin Warta Stukadoors en afbouw

Fossemaheerd 33
9737 KA Groningen
info@warta.nl
tel: 050-5494908 / 06-55748608
Restauratie WartaRestauratie WartaRestauratie WartaRestauratie WartaRestauratie Warta

Herstel

Warta Stukadoors en afbouw
Warta Stukadoors en afbouw
Warta stukadoors
Warta Stukadoors en afbouw